Educatieve wandeling

Educatieve wandeling

De kinderen van groep 3 en 4 zijn op stap geweest in Oene om te kijken naar een deel van de historie van ons klompendorp.

Zo is er een bezoek gebracht aan Restaurant Dorpszicht en is er gekeken naar het gebouw. Hoe zag het er vroeger uit? En nu? En wat zijn de verschillen? We kregen zelfs ter plekke nog een spontane mooie aanvulling! De tocht verliep verder naar de Dionysius kerk, waar we een rondleiding kregen, informatie over het orgel kregen, vragen mochten stellen en zelfs even op de preekstoel mochten kijken. Wat een prachtig oud gebouw! We hebben geleerd dat het gebouw voor het eerst in 1176 werd genoemd. Dat is bijna 850 jaar geleden!

Verder zijn de kinderen naar een meer recentere monumenten geweest. Die van de MKZ-crisis en en het beeld van het ouderwetse 'handjeklap'.

Er was nog veel meer te zien, maar daar was deze keer geen tijd voor! Dat gaat vast nog wel een keer lukken. Zo is er nog Korenmolen Werklust, het Cultuur Historisch Museum, allerlei Rijksmonumenten en natuurlijk het oorlogsmonument. En vast nog veel meer!

De wandeltocht is gedaan in verband met thematisch werken. Er was een brief van 'Cornelis'. Een man uit het verleden.
Hij had vragen...... Die moesten natuurlijk beantwoord worden! Door middel van het schrijven van een brief en het maken van tekeningen wordt de geschiedenis op school verder verwerkt. Wat een bijzondere ervaring!

Previous Article Koningsspelen