Koningsspelen

Koningsspelen

Koningsspelen in Oene samen gevierd

‘Oranje Boven!’ Op vrijdag 22 april zijn alle kinderen in Oene feestelijk gekleed in Rood-wit-blauw en vooral heel veel oranje.

Het ziet er prachtig uit. Vooral nu de beide scholen samen de start maken op het pleintje bij de brandweer. De vlag in top, het Wilhelmus gezongen en daarna ook nog gedanst en gezongen op het liedje van het thema ‘Voel je fit’. Zoals in het welkomstwoord is aangegeven is het heel bijzonder dat er weer samen gevierd kan worden.
De kinderen van de onderbouw hebben allerlei spellen gedaan op het Schoolplein van de School met de Bijbel. Er was een spelparcours klaargezet met onder andere zakspringen en blikgooien. Ook was er een springkussen waar iedereen zijn energie op kwijt kon!
De leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 hebben allerlei spellen en puzzels gedaan op en rond het grasveld naast Daltonschool de Bongerd. Na het springkussen, de sponzen-estafette en het blokjesvoetbal kon er pauze gehouden worden met drinken en iets lekkers.

‘Samen vieren geeft verbinding’ aldus Seth Slagter en Anita Huitema, directeuren van de beide scholen. De verbinding werd gedurende de dag steeds meer zichtbaar. Er werd door de kinderenn steeds meer samen gespeeld in plaats van tegen elkaar.  Ook ouders en leerkrachten hebben elkaar ontmoet. En na afloop van de ochtend is er een heuse Koningslunch gegeten. Ieder op de eigen school, dat dan weer wel. Dat is leuk om volgend jaar ook samen te gaan doen; want ‘Samen is gezellig’!

Previous Article Meer Muziek in de klas
Next Article Educatieve wandeling